Kézi termelési rendszerek

Munkaállomásoktól a kézi összeszerelő sorokig

Amit kínálunk

Csapatunk a Bosch Rexroth alumínium profilrendszerekre és az alapvető mechanikai elemekre szakosodott, tudatában annak, hogy ezeknek a jól megtervezett „Lego” elemek használatát a testreszabás területén csak a fantázia korlátozza.

 

Fő profilunk

 

Általános, több felhasználású munkaállomások:

A több felhasználású munkaállomások fő előnye a képességük, hogy bármilyen termelési környezetbe gyorsan adaptálhatóak ezáltal könnyen veszik a modern gyártó egységek kihívásait.

Kézi munkaállomás alapanyag ellátással

A magasfokú termelékenység alapvető kulcsa, hogy optimális munka környezetet teremtsünk a dolgozóknak. Az összeszerelést végző operátornak minél rövidebb időn belül kell hozzáférnie az alapanyagokhoz/ komponensekhez és a szerszámaihoz, hogy magas fokú termelékenységet érhessen el, ergonómikus környezetben.

Összetett kézi összeszerelő sorok

A kézi összeszerelő sorok nélkülözik a különálló munkaállomások rugalmasságát, de kompenzálják a termelés minőségével és a magasabb fokú termelékenységgel. Az alapanyag áramlás ergonomiával társul, valamint a különféle segédeszközök támogatják a kézi összeszerelést, hogy a lehető legjobb produktivitás és minőség legyen elérhető.

Alapanyag ellátás: FIFO polc

A FIFO polcok tervezése során elsődleges szempont, hogy tökéletesen elkülönüljenek az előszerelt komponensek és a késztermékek a termelési területen. Az egyszerű ötlettől kiindulva a FIFO polc komplex rendszerré fejleszthető a modern gyártó környezetben. Egy összetett FIFO polc tartalmazhat automatikus üres láda visszahordó rendszert, pick-to-light jelző rendszert, minimum/maximum jelző mechanizmust és még sokkal többet!

Alapanyag ellátás: Cső vázszerkezet

Az alumínium cső profilok költséghatékony alternatívát kínálnak a kedvező árú berendezések gyártásához, amik alkalmasak a mindennapi használatra. Habár lényegesen kevesebb a teherbírásuk mint a hagyományos profil rendszeré, magasfokú testreszabhatóságot kínálnak. Szabványos méreteket használva néhány csatlakozó elem felhasználásával egyedi megoldások hozhatóak létre és bármikor újra felhasználhatóak egy másik alkalmazásban.

Alapanyag ellátás: Összetett alapanyag ellátó rendszerek

Alapanyag ellátó egységek összekapcsolásával komplex alapanyag ellátó rendszerek hozhatóak létre, egyértelműen meghatározott és átlátható konfigurációval biztosítható a szükséges alapanyag gyors felkutatását. A Kanban információs táblákkal kombinált FIFO alapanyagtárolók biztosíthatják a rendszer konfigurációját és a gyors átállást másik folyamatra amint változik az igény.

Biztonsági falak és kerítés rendszerek

Biztonsági eszközök tervezésekor figyelembe vesszük a maximális biztonságot és a lehető legjobb helykihasználást, szem előtt tartva a későbbi újra felhasználást amennyiben szükséges.